Voulez-vous whisky? – Adventurous Spirit ;
0

Voulez-vous whisky? – Adventurous Spirit

51,1% vol / 700ml / 24 flasker / Tappet i 2020

Voulez-vous whisky? – Adventurous Spirit – Isle of Fionia

Alk. 51,1% vol / 700ml / 24 flaskerFransk, brændt og frugtig

Det her vores første whisky, der kun har ligget på fransk eg; et enkelt fad på 30L. Undervejs i lagringen har vi nedvandet whiskyen efter fransk tradition. I Cognac fortynder man nemlig gradvist alkoholen i sine fade, idet man udtrækker forskellige smagstoffer fra fadet alt afhængig af alkoholstyrken. Ved at sænke styrken til 54% har den sidste del af fadmodningen udtrukket flere sukkerstoffer fra egen.

 

Cask 1000078: November 2012 (1st fill French Oak, 30L cask)

 

Smagsnoter:

En stærk whisky, men absolut drikkelig som den er. Klare fadnoter, men frugtigheden – der kendetegner vores unikke destillat – er bevaret.

 

I næsen:

Ufortyndet holder whiskyen igen og afslører ikke sin sande natur, men man sanser dog nogle mørke fadnoter - lidt mocca, chokolade og kakaonibs, der svæver over en frugtig bund.

 

Med vand kommer frugtigheden op til overfladen: Æbler og figner efterfølges af brændt karamel og bitre mandler.

 

I munden:

Ufortyndet er whiskyen allerførst meget mild, men den brænder lidt idet man synker første mundfuld. Smagen byder på brændte figner, æblesirup – og eg.

 

Med vand er fyldig – omend mindre intens i munden. Tarte tartin – den klassiske let brændte franske æbletærte – efterfølges at lysende klare noter af kirsebær og lysten til endnu et glas eller to.

 

Tappet ved fadstyrke i marts 2020 – efter nænsom filtrering uden køling.
Naturlig farve. 100% økologisk whisky.