Ultimate Splendour ;
0

Ultimate Splendour

Iberian Beauty - Ultimate Splendour 

51,0% vol / 700ml / 212 flasker / Tappet i 2021

ADVENTUROUS SPIRIT – Ultimate Splendour 

IBERIAN BEAUTY • PART 3

I september 2019 fyldte vi whisky på et 500L Oloroso sherryfad, der var helt ny-tømt for den sherry, der havde ligget derpå i 40 år. Inden da havde whiskyen ligget et par år på to såkaldte STR vinfade fra Portugal. Med henvisning til fadenes spansk-portugisiske oprindelse var Iberian Beauty-serien, og ideen om at lancere en trilogi af aftapninger over tre år, født.

 

I december 2019 tappede vi del I - Barely Legal, som samtidig er den yngste whisky, vi nogensinde har aftappet – og nok nogensinde vil. Dens kompleksitet og sødme matchede dog meget ældre single malt whiskyer pga. af vores fades høje kvalitet. Navnet henviste til at aftapningen lige akkurat var gammel nok til at kunne blive kaldt en whisky. 

 

I december 2020 tappede vi del II af serien, som med yderligere et år i Oloroso fadet havde fået lidt mere fylde, sødme og kompleksitet til whiskyen. En sød og kær whisky, som vi valgte at kalde The Darling. 

 

Nu har vi tappet tredje og sidste del af Iberian Beauty-serien. Navnet Ultimate Splendour henviser til at det er den ultimativt sidste del af fadets indhold og det højeste vi med det fad kan nå i glimrende smag. Det ekstra år har givet whiskyen utroligt meget fylde og sødme i en grad så også romelskere formodentligt vil synes om den. 

 

Cask 1000058: December 2016 (1st fill STR wine cask)

Cask 1000059: December 2016 (1st fill STR wine cask)

Cask 1000299: September 2019 (1st fill Oloroso sherry cask)

 

Duft:

De mange års lagring på Oloroso fadet kommer meget tydligt frem med en mild, blød og sød duft af sherry, syltet frugt og hjemmebag.

 

Smag:

Blød, maltet og kompleks smag med mange forskellige frugtige noter af blandt andet rosiner, svesker og sherry. På trods af den forholdsvis høje alkoholprocent, er whiskyen på ingen måde sprittet, men blød, mild og let drikkelig.