The Admiral's Revenge ;
0

The Admiral's Revenge

50,1% / 700 ml /65 flasker / Tappet i 2020

 

The Adminal's Revenge 

The Admiral’s Revenge er blevet afrundet på fade af dansk eg fra 1800-tallet, der oprindeligt skulle have været brugt til at brygge krigsskibe til den danske flåde. I Danmark er disse egetræer kendt under navet ”flådeeg”. 

 

Dansk flådeg til dansk whisky

Danmark-Norge havde længe været en lus mellem to negle i stormagternes krig. Med Napoleon i spidsen havde Frankrig underlagt sig næsten hele Europa, og briterne var i panik. Hvis Napoleon fik fingrene i den store danske flåde, kunne han udfordre deres søherredømme. Det måtte for enhver pris forhindres.

Derfor forlangte englænderne flåden udleveret som pant for freden. Da danskerne nægtede at overgive sin flåde, angreb englænderne København.  Efter bombardementet blev kravet skærpet, og danskerne skulle nu udlevere samtlige skibe og alt materiel. Det var hårde betingelser, og fra sit hovedkvarter i Holsten beordrede Kronprins Frederik 6. at flåden skulle sænkes, så englænderne ikke kunne få fingrene i den. Kureren blev dog fanget, ordren nåede aldrig frem og mod overmagten var der intet at stille op. Den danske flåde var tabt.

 

Det var naturligvis en katastrofe for Danmark, og der blev derfor kort tid efter udstedt en kongelige forordning om at plante nye egeskove, så man kunne sikre flådens behov for flådeeg til at bygge nye krigsskibe. Det er nu 200 år siden, og den teknologiske udvikling har betydet, at flåden ikke længere har behov for egetræ – danskerne er i mellemtiden heldigvis også blevet gode venner med både englænderne og franskmændene. I stedet er en del af flådeegen blevet lavet til whiskyfade, som vi kan bruge på Nyborg Destilleri til at lave skøn whisky til jer.   

 

Lidt om fadene

Denne whisky har modnet på bourbon fade, hvorefter den er blevet boostet på virgin fade lavet af dansk eg. Faktisk de samme fade, som vores Danish Oak whisky, har ligget på. Derefter er whiskyen blevet flyttet til et 50l STR-fad, hvor den har fået sin sidste finish.