Nyheder

Forret

Nyborg Destilleri og Coop i nyt spændende samarbejde om økologisk gin

Nyborg Destilleri lancerer i samarbejde med Coop tre nye økologiske ginner, der skal være med til at gøre kvalitets gin tilgængelig for alle. De tre ginner er nu at finde på hylderne i Coops butikker landet over og på deres website. 

 

Et nyt og spændende samarbejde mellem Nyborg Destilleri og Coop har resulteret i tre nye ginner, der til sammen danner gin-serien ”Herba Flora”. Serien har fokus på de gode og spændende urter, som du kan finde i den danske natur – mange af urterne, der er brugt til ginnerne, stammer fra Nationalpark Thy. Det drejer sig blandt andet om den havtron og de tyttebær, som findes i Gin No 3.

 

– Mange af de bær og urter, som vi lod os inspirere af, og som indgår i recepterne til Herba Flora ginnerne, gror lige omkring os ved vores gamle sommerhus i National Park Thy. De findes simpelthen ikke friskere eller vildere end her, fortæller Niels Rømer, der sammen med sin søn, Nicolai Rømer, ejer Nyborg Destilleri og Ørbæk Bryggeri.

 

 

Gin af meget høj kvalitet

 

Gin No 2 er frisk og syrlig med noter af agurk, citron- og appelsinskal, Gin No 3 er tungere i smagen med dens noter af koriander og angelikarod. Gin No 4 er ikke kun pink i farven men også i den blomstrede smag, hvor man finder noter af både lavendel og hyldeblomst. Sammen udgør de tre ginner en serie, der passe godt til alle lejligheder og som viser forskellige variationer af klassiske danske urter.

– Coop var indstillet på, at vi kun ville lave Super Premium Gin for dem; gin af meget høj kvalitet. Det var derfor, at vi indgik i samarbejdet med dem. Vi er den dag i dag kun til, fordi vi igen og igen sætter både kvalitet og økologi i højsædet, forklarer Nicolai Rømer.

 

Erfaring sikrer god kvalitet

 

Ginnerne er destilleret på Ørbæk Brygger, som ejes af Niels og Nicolai Rømer, der også ejer Nyborg Destilleri. På Ørbæk Bryggeri har der siden 2009 har stået et destilleringsapparat. Det er på dette apparat, at de første ginner fra Nyborg Destilleri i sin tid blev lavet. I 2017 flyttede man dog Nyborg Destilleri, som alene i år har vundet 35 medaljer for deres whisky, gin og rom, i egne lokaler i Nyborg, hvor det primære fokus er whiskyproduktion. Destilleringsapparatet fulgte med i oktober i år, og står nu også på Nyborg Destilleri, som dermed har forøget sin kapacitet. Niels og Nicolai Rømer er altså ikke fremmede i gin-verden. Denne erfaring betyder blandt andet, at de tre Herba Flora ginner er helt i top hvad angår både kvalitet og smag.