Øvrige drikkevarer
0

Øvrige

I Nyborg Destilleri producerer vi foruden whisky, gin og akvavit en lang række andre smagfulde, stærke, søde, mørke og lyse varianter af spiritus, som alle kan nydes som de er, eller indgå i festlige cocktails, drinks og desserter. 

Mørk og lys rom

Hos Nyborg Destilleri laver vi også rom i topkvalitet. Vores sortiment indeholder tre forskellige økologiske rom: en tør mørk rom, en lidt sødere mørk rom og en lrom. 

 

Huracán Rum Huracán Rum (43,8% alk.) er et stormfuldt møde mellem rom fra Latinamerika og vores egen danske rom. Vi sendte den økologiske rom over Atlanten og modnede den derefter på både sherry- og bourbonfade. Til sidst blendede vi den med vores egen økologiske rom, destilleret lige her på Fyn.

 


Fionia Dark Rum Fionia Dark Rum (40% alk.) er en mørk rom produceret på basis af økologisk rørsukker og derefter fadlagret. Det er en smuk og fyldig rom med en blød og fin smag og en let sødme. Den er let-drikkelig og kan nydes rent eller blandes i cocktails som for eksempel Dark N Stormy, Hurricane, Cuba Libre eller Mai Tai.

 


Fionia White Rum Fionia White Rum (38% alk.) fremstilles på traditionel vis på basis af økologisk rørsukker. Det er en smuk og let rom med en blød og fin smag. Den er let-drikkelig og kan derfor sagtens nydes rent. Den kan også blandes i cocktails såsom en forfriskende Strawberry Daiquiri, Mojito eller en Rum & Cola. Fionia White Rom er ikke tilsat sukker.

 

Huracán Rum
Huracán Rum
Fionia Dark Rum
Fionia Dark Rum
Fiona White Rum
Fionia White Rum

Vodka og New Make

Vodka er formodentligt den vigtigste og mest anvendte spiritus til cocktails og drinks. New Make kan imidlertid substituere vodka og give cocktailen en lidt anden finish og maltet sødme. 

 

Isle of Fionia New Make IoF New Make (46% alk.) er lavet på lokal fynsk malt og er det destillat vi skaber på vores store hybrid still destillationsanlæg. Det meste af det destillat vi producerer kommer vi på bourbonfade, så det 3-8 år efter kan sælges som whisky, men noget af det tapper vi med det samme i flaske til Isle of Fionia New Make. I den form kan destillatet anvendes som cocktail-mixer til mange af de drinks, hvor man ellers ville have anvendt vodka eller andre typer hvid spiritus. 

 

Fionia Vodka Fionia Vodka (38% alk.) er lavet på økologiske hvede, hvilket giver den en behagelig sødme. Den er lækker at nyde for sig selv, men passer også godt i mange drinks som for eksempel Moscow Mule, Bloody Mary, Espresso Martini eller Cosmopolitan. Fionia Vodka er også helt perfekt at anvende som base til din hjemmelavede frugt- og urtesnaps.

Isle of Fionia New Make
Isle of Fionia New Make
Fionia Vodka
Fionia Vodka

Nyborg likører

To smagfulde likører udgør et sødt alternativ fra Nyborg Destilleri. Prøv dem afkølet i et lille glas som de er eller i cocktails, drinks, shakes og desserter. 

 

Nyborg Kaffelikør Nyborg Kaffelikør (23% alk.) er lavet på kaffe, rom, vanilje og rørsukker, alt sammen økologisk naturligvis. Kaffen er desuden koffeinfri, så likøren ikke bliver så bitter, men stadig har masser af god kaffesmag. Rommen er vores egen Fionia White Rum. Nyborg Kaffelikør er fantastisk som ingrediens i for eksempel Espresso Martini eller White Russian (eller White Nyborg med New Make i stedet for vodka). Prøv den også som et lille skud i kaffen eller hen over vaniljeis med flødeskum eller som ingrediens i Tiramisu. 

 

Nyborg Pebermyntelikør Nyborg Pebermyntelikør (35% alk.) er en lidt stærkere sag end kaffelikøren og i en helt anden smagsverden. Pebermynte og eukalyptus giver tilsammen en dyb og mentol-agtig, fyldig smag til denne likør, som smager fantastisk iskold som shot. Nyborg Pebermyntelikør kan også anvendes til en række cocktails og desserter. Prøv den for eksempel i en Grasshopper eller en Minty Mojito. Er også rigtig god til en shake sammen med chokoladeis og piskefløde. 

Nyborg Kaffelikør
Nyborg Kaffelikør
Nyborg Pebermyntelikør
Nyborg Pebermyntelikør