Om Destilleriet
0

Historie

historien om NYBORG DESTILLERI

Vi skaber vores eget eventyr. Det gælder whisky, såvel som de andre typer spiritus, vi producerer.

Personale 1930

 

Togværksted gennem 125 år

I 125 år var bygningerne, der nu huser Nyborg Destilleri, værksted for Danske Statsbaners godstog. Her, i hjertet af kongeriget Danmark, holdt gæve mænd Danmark kørende. Da Storebæltsbroen åbnede, lukkede værkstedet hele sit 4.000 m2 store anlæg, og i mere end 13 år lå alt stille og forfaldt langsomt.

 

Luftfoto Nd 1950 (1)
Niels Nico

 

Fra værksted til moderne destilleri

I 2011 satte Nicolai og Niels Rømer sig for at lave om på alt det og overtog bygningerne, og i 2017 etablerede de et moderne destilleri med tilhørende restaurant i de gamle bygninger. Niels og Nicolai var allerede i 2009 begyndt at eksperimentere med produktion af økologisk whisky, rom og gin på deres bryggeri i Ørbæk.

 

Om Des 03
50 25393049817 O

Økologisk spiritus for enhver smag

I dag er Nyborg Destilleri en af Danmarks største destillerier med produktion af over 25 forskellige typer spiritus. Alle produkter er økologiske og vores ikke-røgede whisky er lavet på lokal fynsk malt. Foruden whisky tilbyder Nyborg Destilleri også egen gin, rom, vodka, akvavit og likør og leverer spiritus til produktion af færdigblandede cocktails, som tappes i Ørbæk Bryggeri. Desuden producerer destilleriet et antal private label produkter.

 

Om Des 21
Remisen V2

 

Restaurant Remisen

På Nyborg Destilleri finder man også Restaurant Remisen, der byder på en fortryllende udsigt over de grønne områder og Nyborg Fjord. Her kan man forkæle sig selv med en lækker brunch, frokost eller middag. I restauranten kan man også smage cocktails og alle destilleriets spiritusser samt et udvalg af læskedrikke og øl fra Ørbæk Bryggeri.

 

Remisen V3
Dsc07440

 

Destilleriets lille butik

Destilleriet huser også en lille butik, hvor man kan købe alle destilleriets produkter samt udvalgte øl fra Ørbæk Bryggeri og læskedrikke og mixere fra Naturfrisk og Macarn. Produkterne sælges også på destilleriets webshop, hvor forbrugere fra Danmark og en række europæiske lande kan bestille og få leveret direkte til døren.

 

ND Butik 02

Rundvisninger og smagninger

På destilleriets hjemmeside kan man tilmelde sig en af destilleriets faste rundvisninger og smagninger. Her kan man opleve et vaskeægte destilleri på en guidet tur mellem kobberkedler, egetræsfade og det store, gamle lokomotiv.

Ved at skrive på rundvisning@nyborgdestilleri.dk, kan man også aftale andre typer mere specialtilpassede arrangementer.

 

Om Des 16 (1)
Om Des 10
Om Des 08 (1)

Minder fra de gamle dage

I destilleriet er der stadig mange minder om og billeder fra tiden som værksted for godsbanen, og i lagerhallen står et stort, sort, gammelt lokomotiv, som man også kan besigtige, hvis man kikker forbi.

 

Om Des 14
Dronning Besøg1

 

H.M. Dronningen besøger Nyborg Destilleri

31. MAJ 2019    |    H.M. Dronningen besøgte Nyborg Destilleri, som en del af Dronningens sommertogt med Kongeskibet Dannebrog i Nyborg Kommune. I en smuk turkisfarvet dragt med tilhørende hat, så majestæten var synlig for de mange, som var mødt op for at byde majestæten velkommen. 

 

Om Des 23
Om Des 24

 

Vild natur på de grønne områder

På de grønne områder, der hører til Nyborg Destilleri, lader vi naturen få frit spil til gavn og glæde for dyr, planter og mennesker. Her kan man gennem sommeren høre det kvidre, summe og snøfte fra de mange dyr, der er tiltrukket af bevoksningen, og hvis man er heldig kan man også hilse på områdets harepar.

 

Om Des 22