Houdini Water - Adventurous Spirit ;
0

Houdini Water - Adventurous Spirit

73,1% vol / 700ml / 36 flasker / Tappet i 2020

Houdini Water – Adventurous Spirit – Isle of Fionia

Alk. 73,1% vol / 700ml / 36 flasker 

 

73,1% abv – Vores stærkeste whisky til dato

Det her er vores stærkeste whisky nogensinde. Det er også vores første whisky nogensinde, der har ligget udelukkende på ungarsk eg; to små fade på hver 30L. Fadene blev fyldt med new make med en styrke på 65% abv. i november 2012. Siden er styrken bare steget og steget. Det er udsædvanligt, men det sker, at der fordamper forholdsvis mere vand end alkohol fra fadet, og så stiger alkoholstyrken.

Det må siges nærmest at være mirakuløst, at så meget vand er undsluppet fadet, hvorfor vi syntes at whiskyen fortjente at blive opkaldt efter historiens største udbrydekonge “Harry Houdini”, der – ligesom vores to fade her – oprindeligt kom fra Ungarn, hvor han blev født i 1874.

 

Cask 1000076: November 2012 (1st fill Hungarian Oak, 30L cask)
Cask 1000077: November 2012 (1st fill Hungarian Oak, 30L cask)

 

Smagsnoter:

En whisky så stærk som den her kræver forsigtighed, når man drikker den. Smæk ikke din dram tilbage i gabet og forvent fløjl. Det vil brænde – lidt. 

 

I næsen:

Ufortyndet er den overraskende nem at dufte til, til trods for den meget høje styrke. Der er klare og dybe fadnoter fra den ungarske vintereg, som lover kompleksitet og krop. Noter af brændt sukker, mokka og nødder.

 

Med vand åbner whiskyen sig op og byder også på hårde flødekarameller, klare vaniljenoter, mere kaffe – omend mildere, ristede mandler og hasselnødder.

 

I munden:

Ufortyndet er den tyktflydende og vildt intens i sin smag: Kraftige fadnoter; hvor garvesyre og “ild” fylder en hel del. Du bliver sparket lige i ganen, der beder om vand – men dog hurtigt slapper af og bare beder dig om en tår mere.

 

Med vand føles den stadig lækker og tyktflydende i munden; kompleksiteten og fyldigheden bliver større, og smager henad brændte mørke karameller med kaffesmag og et hint af lejrbål.

 

Tappet ved fadstyrke i marts 2020 – efter nænsom filtrering uden køling.
Naturlig farve. 100% økologisk whisky.