Nyheder

The lost pilgrim whisky
The Lost Pilgrim

Dobbelt Guldmedalje til Dansk Whisky

Fortabt Pilgrim vinder dobbelt guldmedalje i New York

Den hidtil ældste whisky fra Nyborg Destilleri: ”The Lost Pilgrim” i Adventurous Spirit serien, er netop blevet tildelt en dobbelt guldmedalje ved New York World Wine & Spirits Competition (NYWSC).

 

Adventurous Spirit serien er et nyt koncept for Nyborg Destilleri, da alle whiskyerne i serien skiller sig meget ud fra husets normale stil. Adventurous Spirit serien, hvor ’The Lost Pilgrim’ er den første aftapning, kommer til at bestå af en række whiskyer, som alle tager dig med ud på en rejse. Ikke to aftapninger vil være ens, og kun sande unika blandt vores fade vil nogensinde blive del af denne serie.

 

– Det er fedt at gå amok en gang i mellem. Det har vi gjort med ’The Lost Pilgrim’, der uden tvivl er en af de mørkeste whiskyer der nogensinde er lavet – og farven er 100% naturlig. Vi kunne ikke drømme om at farve vores whisky med karamel. Ej heller at koldfiltere den. Vores kunder skal have lov til at nyde hele smagen, fortælle Blender Kim Møller-Elshøj

 

The Lost Pilgrim er den første whisky i Adventurous Spirit serien og et perfekt eksempel på, hvad denne serie har at byde på. Whiskyen er modnet ad to omgange på to forskellige nye sherryfade, og holder ikke sig på ingen måde tilbage. Vi har droppet alle illusioner om at skabe balance, og har i stedet tilladt os at overdrive – hvilket må siges at have betalt sig. The Lost Pilgrim er med dens 7 år og 3 måneder vores ældste whiskyaftapning til dato. Kun 347 flasker blev det til – hvoraf de fleste allerede er solgt.

 

Et sats der betalte sig 

The Lost Pilgrim er er direkte modsætning til vores Ardor – Isle of Fionia whisky, der er frugtig, sød, let og harmonisk, hvor The Lost Pilgrim derimod har smidt alt hvad der hedder balance, harmoniog elegance overbord. Det handler om smagen, og at give folk en ”wow”-oplevelse. Netop derfor er vi også ekstra stolte over at have modtaget en dobbelt guldmedalje for den.

 

– At en whisky så unik og så speciel som ’The Lost Pilgrim’ skulle gå hen og vinde dobbelt guld i New York er helt utroligt. Det var et sats i det hele taget at tilmelde den. Vi glæder os til at aftappe næste whisky i ’Adventurous Spirit’-serien, der også bliver et helt særligt eventyr. Men hvilket: måske lidt røg, måske dansk eg? Det må folk holde sig orienteret om på vores Facebook-side, afslutter Kim Møller-Elshøj og stopper sig selv her. Han lover, at næste aftapning bliver noget endnu mere særligt. Han vil dog ikke endeligt afsløre, hvornår den kommer, eller hvad det bliver for en whisky.

 

Flere medaljevindende produkter

Ligesom alle andre produkter fra Nyborg Destilleri, er der udelukkende brugt økologiske råvarer til at fremstille The Lost Pilgrim. Det har dog ikke begrænset destilleriet, der har vundet 35 medaljer for deres produkter, alene i år. ”The Lost Pilgrim” er heller ikke den eneste spiritus, som er blevet tildelt ædelmetal ved New York World Wine & Spirits Competition. DEW gin har også klaret sig super flot, og vundet guldmedalje, og både vores Huracán rom, Ardor – Isle of Fionia whisky samt FROST gin er gået hjem med flotte sølvmedaljer.

 

Dette supergode medaljeår for Nyborg Destilleri bekræfter at de gør et eller andet helt rigtigt, når det kommer til at destillere og blende gode produkter.

 

Fakta:

Om New York World Wine & Spirits Competition

NYWSC er del af ”The Tasting Alliance” sammen med San Francisco World Spirits Competition og San Francisco International Wine Competition – nogle af de mest anerkendte og indflydelsesrige konkurrencer samtidig med, at de har et exceptionelt ry i branchen.