Nyheder

The Lost Pilgrim

Økologisk whiskydestilleri sætter Nyborg på verdenskortet

Efter mindre end et år på markedet, lod Nyborg Destilleri anerkendte og internationale eksperter dømme deres produkter i nogen af verdens største spirituskonkurrencer. Det viste sig at bære frugt.

 

Hele 28 medaljer er det blevet til i alt for Nyborg Destilleri i de fire største internationale spirituskonkurrencer – 12 guld og 16 sølv. De mange medaljer åbner op for et muligt eksporteventyr for det økologiske whiskydestilleri, og importører fra resten af Skandinavien samt Tyskland, Belgien og Kina, har allerede banket på døren i Nyborg.

 

”Vi går i gang med at opbygge distribution af vores produkter i Europa i løbet af efteråret – startende med de markeder der ligner os selv mest”, fortæller Kim Møller-Elshøj, der er ansvarlig for firmaets afsætning.

 

Et af de steder Nyborg Destilleri skal gøre deres hoser grønne overfor mulige importører fra hele Europa bliver på Bar Convent Berlin (BCB), hvor hele kontinentet mødes for at handle i det sidste nye inden for spiritus-branchen.

 

”Nyborg Destilleri deltager sammen med en række andre danske destilleriet, bl.a. Copenhagen Distillery og Stauning Whisky. Står vi danske producenter sammen, har vi bedre mulighed for at løfte branchen i Danmark som et hele. Derfor glæder det os kun, at flere af de andre danske destillerier også har klaret sig flot i de internationale konkurrencer”, afslutter Kim Møller-Elshøj.

 

Fokus på økologi

Nyborg Destilleri er ejet af Familien Rømer, som blandt andet også ejer Ørbæk Bryggeri, og ligesom alt andet Familien Rømer arbejder med, skulle Nyborg Destilleri selvfølgelig også være økologisk.

Trods de udfordringer det kan indebære at vælge økologien frem for konventionelle tilgange, er whiskydestilleriet i dag kommet ambitionen om, at lave verdens skønneste whisky meget nærmere, hvilket de mange flotte medaljer også er vidnesbyrd om.

 

”Vi har kunnet lave enestående gode produkter med de gode økologiske råvarer, som vi har brugt til vores gin, rom og whisky. Vi oplever sjældent at økologien begrænser os, og det gør, at vi med ro i sjælen kan konkurrere mod konventionelt producerede slags spiritus, og alligevel klare os bedre end mange af dem.” fortæller Nicolai Rømer, der sammen med sin far Niels ejer whiskydestilleriet i Nyborg.