Barely Legal ;
0

Barely Legal

Iberian Beauty - Barely Legal 

53,8% vol / 700ml / 227 flasker / Tappet i 2019

ADVENTUROUS SPIRIT – BARELY LEGAL

IBERIAN BEAUTY • PART 1

Denne lille skønhed blev hurtig veludviklet i to portugisiske STR vinfade, inden den blev til en rigtig whisky i et meget gammelt 1st fill Oloroso sherryfad. En whisky velmodnet ud over sine år; frodig med intense fadnoter og sødme af kokos og vaniljestang.

 

Barely Legal er en skøn whisky, der er velmodnet ud over sine år; frodig med intense fadnoter og sødme af kokos og vaniljestang.

 

Dette er den første aftapning af tre i IBERIAN BEAUTY trilogien. I år (2019), og de næste to, vil vi hver december tappe 1/3 af fadet. I september 2019 fyldte vi et 500L Oloroso sherryfad, der var helt nytømt for den sherry, der havde ligget derpå i 40 år. Inden da har whiskyen ligget på to såkaldte STR vinfade fra Portugal.

 

Det her er den yngste whisky, vi nogensinde har aftappet – og nok nogensinde vil. Dens kompleksitet og sødme matcher dog meget ældre single malt whiskyer pga. af vores fades høje kvalitet.

 

  • Cask 1000058: December 2016 (1st fill STR wine cask)
  • Cask 1000059: December 2016 (1st fill STR wine cask)
  • Cask 1000299: September 2019 (1st fill Oloroso sherry cask)

 

Tappet i december 2019, ufiltreret og ved fadstyrke. Naturlig farve.

 

Duft:

Barely Legal dufter skønt af brunsviger og wienerbrød. Du finder også lette vinøse noter af sherryfad sammen med modne pærer og æbler i skøn forening med fine noter af vanilje og kokos

 

Smag:

Smagen er frodig med intense fadnoter af hvideg; sødme af kokos og vaniljestang, omsvøbt af lette men genkendelige sherrynoter. Gode tanniner, der giver whiskyen struktur. En robust whisky med krop, der sagtens kan drikkes ved sin fadstyrke – eller med nogle få dråber vand.